23948sdkhjf

Husqvarna: Ny organisation och förändringar inom koncernledningen

En förändring av Husqvarnas organisation kommer att ske vid årsskiftet 2009. Den nya organisationen kommer att genomföras successivt från och med den 1 juli 2009.
Istället för nuvarande sex affärssektorer kommer den nya organisationen att omfatta fem operativa enheter - Supply Chain, Produkter & Marknadsföring, Försäljning och service i Europa och Asien/Stillahavsområdet, Försäljning och service i Nord- och Latinamerika samt Produkter för byggnadsindustrin.

Martin Bertinchamp , nuvarande chef för affärssektorn Konsumentprodukter, Övriga världen (massmarknadskanalerna) blir chef för Produkter och marknadsföring.

Hans Linnarson , nuvarande chef för affärssektorn Konsumentprodukter Övriga världen (fackhandeln) samt professionella produkter för Park och trädgård blir chef för Försäljning och service i Europa och Asien/Stillahavsområdet.

Roger Leon , nuvarande chef för affärssektorn Konsumentprodukter Nordamerika blir tillförordnad chef för Försäljning och service i Nord- och Latinamerika.

Magnus Yngen , VD och koncernchef, kommer att fungera som tillförordnad chef för Supply Chain.

Anders Ströby fortsätter som chef för Utrustning för byggnadsindustrin. Bo Andreasson, nuvarande chef för affärssektorn Skogsprodukter, blir chef för koncernens globala organisation för produktutveckling och kommer inte längre att ingå i koncernledningen. Inga förändringar sker vad gäller koncernstaberna.

Källa: Husqvarna

Om koncernen
Husqvarna är världens största tillverkare av gräsklippare och motorsågar samt bärbara, bensindrivna trädgårdsprodukter som trimmare och lövblåsare. Koncernen är också ledande på världsmarknaden inom diamantverktyg och kaputrustning för byggnads- och stenindustrierna. Nettoomsättningen uppgick 2008 till 32,3 miljarder kronor och det genomsnittliga antalet anställda var 15.700.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.114