23948sdkhjf

Koenigsegg: Våra planer för Saab

Efter att GM i går bekräftade att Koenigsegg blir Saab Automobiles nya ägare gav Christian von Koenigsegg sin första intervju om ämnet.
Igår kunde Metal Supply som några av de första rapportera att Koeningsegg Group AB har skrivit kontrakt med GM om att köpa Saab Automobile. Läs artikeln här .

Efter att pressmeddelanden från GM och Saab publicerats på tisdagen gav Christian von Koeningsegg en intervju i bilfabriken på Valhall park i Ängelholm.

Christian von Koenigsegg berättar att de är en grupp företagare som har gått ihop och att de vill skapa en långsiktig svensk bilindustri.

Det är mer än tre månader sedan han och norska Bård Eker började prata om att köpa Saab, säger han, men han är tystlåten med detaljerna eftersom affären ännu inte är 100 procent i hus.
- Men vi står redo att slutförhandla, säger han.

Själv har Christian von Koenigsegg inga planer om att flytta varken sin bilfabrik eller huvudkontor. Sportsbilstillverkningen fortsätter som vanligt – i Ängelholm.

Koenigsegg har byggt upp en värlsmarknad för de exklusiva sportbilarna och omsättningen dubblerades under 2008.

På frågan vad Koenigsegg och Saab kan tjäna på denna affär är svaret att man hoppas på synergieffekter. Närmare vill Christian von Koeningsegg inte komma.

Källa: Helsingborgs Dagblad

Titta närmare på Koenigseggs fantastiska bilar här.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141