23948sdkhjf

Nytt 5-årsavtal mellan stålkoncern och Green Cargo.

Outokumpu Stainless har tecknat nytt avtal med Green Cargo. Avtalet gäller transporter av koncernens basvolymer mellan Torneå, Avesta, Eskilstuna, Degerfors och Göteborg och det hela kopplas ihop i Göteborgs Hamn, med de båtar som transporterar godset vidare till England och kontinenten.
När efterfrågan på stålprodukter minskat i världen, har det varit en utmaning för de två företagen att teckna ett långvarit avtal.
”– Vi är mycket glada över avtalet med Outokumpu som är både långsiktigt och premiär för ett nytt sätt att klara betydande godsvolymer för stora kunder. Avtalet är värt cirka 400 miljoner kronor” säger Mats Hanson, försäljningsdirektör på Green Cargo .

Green Cargo får nu transporter med hög frekvens och fast kapacitet i sina ordinarie tåg.
”– Vi har tillsammans med Green Cargo hittat en kostnadseffektiv lösning som klarar volymnedgången med bibehållen servicenivå och som klarar kommande tillväxt” säger Transport- och logistikchefen Lars-Erik Renström på Outokumpu Stainless .

Avtalet gäller transporter av valsat stål och stålämnen med en genomsnittlig lastkapacitet på 413 000 ton. Utanför avtalet ligger transport av Outokumpu Stainless skrot och insatsvaror till stålverk.

Källa: branschnyheter.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.688