23948sdkhjf

Fordonsindustrin satsar på Lean Management

Ledningarna i fyra svenska företag inom fordonsindustrin ska bli mer effektiva och konkurrenskraftiga. Tisdagen den 16 juni påbörjar de en unik utbildning i Lean Management i Trollhättan.
- När fordonsindustrin befinner sig i kris är det extra viktigt att företagen vågar blicka framåt. Vi erbjuder svenska underleverantörer att gå den här Lean Management-utbildningen med stöd från statliga Tillväxtverket. Det är väldigt roligt att vi fått så bra respons till första utbildningsomgången trots tuffa tider, säger Lennart Walldén, projektkoordinator på Innovatum Teknikpark i Trollhättan.

I Lean Management-utbildningen, som leds av företaget JMAC Scandinavia, ingår väldigt mycket praktisk träning. I en unik trampbilsfabrik får deltagarna konkret uppleva hur man kan gå från svensk standard till förbättringar i världsklass.

Under två intensiva dagar, 16-17 juni, introduceras deltagarna till det japanska "tänket" för hur ett företag blir mer framgångsrikt och effektivt. Under drygt åtta månader återkommer sedan deltagarna vid ytterligare fem tillfällen för att drillas i Lean Management.

Nya utbildningsomgångar startar i september och november 2009 samt januari och mars 2010. Då finns det möjlighet för fler underleverantörer inom fordonsindustrin att gå utbildningen.

För mer information, kontakta:

Lennart Walldén, Innovatum Teknikpark, tel. 0520-289 327 / 0705-432 288
lennart.wallden@innovatum.se

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078