23948sdkhjf

Ny chef hos LKAB

LKAB har utsett en ny personaldirektör. Möt henne här.
Grete Stolz Solvang blir ny personaldirektör hos LKAB. Grete börjar hos LKAB den 1 september, med placering i Luleå, och kommer närmast från befattningen som personaldirektör på Northland Resources.

1993 tog Grete magisterexamen i ekonomi vid Luleå tekniska universitet. Under studietiden och somrarna arbetade hon på LKABs ekonomiavdelning i Luleå. Efter examen arbetade hon som ekonom, först i LKABs malmhamn i Luleå och senare inom logistikavdelningen.

Grete flyttade 1997 från LKAB till SCA i Munksund där hon arbetade fram till sommaren 2008, först som logistikchef innan hon blev personalchef och senare ansvarig chef för ekonomi/personalavdelningen. Sedan september 2008 har hon arbetat som personaldirektör inom Northland Resources.

- Grete Stolz Solvang har en gedigen och bred nationell och internationell erfarenhet från operativt personalarbete inom såväl företag som olika branschorganisationer. Jag är mycket glad över att välkomna henne till LKAB och är övertygad om att hon kommer att tillföra LKAB erfarenheter och kunskaper som är mycket värdefulla för utvecklingen av det viktiga framtida HR-arbetet, säger vd Ola Johnsson i en kommentar.

Grete Stolz Solvang är född 1970 i Narvik, är gift och har två barn. Familjen bor i Luleå.

Källa: LKAB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141