23948sdkhjf

Samhall investerar i Lycksele

Samhall i Lycksele har fått ett nytt samarbetskontrakt med en underleverantör till fordonsindustrin. Kontraktet är värt 24 miljoner och nu investerar företaget i Lycksele.
Samhall i Lycksele har skrivit ett treårigt samarbetskontrakt med System Edströms AB - ett kontrakt som är värt 24 miljoner kronor.

Samhall investerar nu fyra miljoner i nya verktyg och maskiner i verksamheten i Lycksele.

Kommunikationsansvarig hos Samhall, Annelie Näsström, berättar att kontraktet inte ger ny jobb men att det säkrar nya och mer varierande arbetsuppgifter.

Samhall i Lycksele har omkring 75 anställda.

Källa: Svt.se

Om System Edströms AB
System Edström Bilinredningar AB startade 1958 i Göteborg. Dåvarande ägaren Ulf Edström insåg att det fanns ett behov av inredningar för servicebilar av olika slag. I början köptes inredning för verkstäder in och monterades i bilarna. Efterfrågan på inredning till servicebilar ökade stadigt och ganska snart insåg man att det behövdes inredning som var anpassat för det mobila bruket. Under 60-talet så flyttade företaget från Göteborg, först till Södermalm i Stockholms innerstad och senare till Länna, en förort ca. 15 km söder om Stockholm.
Idag ligger företaget i Upplands Väsby, ca. 2 mil norr om Stockholm, flytten hit skedde 1986. I Upplands Väsby finns det en verkstad för att få inredningen på plats i bilen samt ett hämtlager för Storstockholm. Distribution över Sverige utgår från Kilafors i Hälsingland där vi har vårt logistikcenter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.128