23948sdkhjf

Sverigepremiär för fyrhjulsdriven multimaskin

Husqvarna har haft Sverigepremiär för Husqvarna Utility Vehicle, en fyrhjulsdriven multimaskin som löser svåra behov i skogen, i kommuner, på industrier, gårdar och i stora trädgårdar.
Husqvarna har haft Sverigepremiär för Husqvarna Utility Vehicle, en fyrhjulsdriven multimaskin som löser svåra behov i skogen, i kommuner, på industrier, gårdar och i stora trädgårdar.

Husqvarna utvidgar produktsortimentet med en terränggående fyrhjulsdriven multimaskin som går under benämningen HUV, Husqvarna Utility Vehicle. Maskinen som klarar transporter på väg och i skog, kombinerar styrkan hos traktorer och pickups med körglädjen och smidigheten hos mindre fyrhjulingar s.k. ATV.

- Husqvarna Utility Vehicle klarar många av de besvärligaste arbetsmomenten man möter i skog och mark då den kombinerar smidighet med styrka. Fordonen är extremt terränggående och lättkörda, säger Petter Bengtsson, marknadschef Husqvarna.

HUV 5420 DX byter automatiskt mellan två- och fyrhjulsdrift vilket gör att föraren enkelt forcerar branter och våta, leriga områden där andra fordon lätt fastnar. Samtliga fordon levereras med kapslad transmission som klarar körning i djupt vatten samt hasplåt, terrängdäck, motordrivet, tippbart flak,säkerhetssystem ROPS (Roll Over Protection System) och en 20 hk stark Kubota dieselmotor. Under vinterhalvåret kan HUV bl a kompletteras med glasad hytt med dörrar och värmepaket.

Husqvarna HUV 5420 DXR är godkänd för registrering som traktor.

Källa: Husqvarna AB

Om företaget
Husqvarna är världens största tillverkare av gräsklippare och motorsågar samt bärbara, bensindrivna trädgårdsprodukter som trimmare och lövblåsare. Koncernen är också ledande på världsmarknaden inom diamantverktyg och kaputrustning för byggnads- och stenindustrierna. Nettoomsättningen uppgick 2008 till 32,3 miljarder kronor och det genomsnittliga antalet anställda var 15.700.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141