23948sdkhjf

Motoman pressar på alla kanter

Motoman skapar europeiskt Excellence Center för robotisering av kantpressar.
Motoman koncentrerar sin kompetens genom att bilda ett Excellence Center i Sverige; ett kompetenscentrum som ska förse hela den europeiska marknaden med utrustning för robotisering av kantpressar.

– Vi har hela den tekniska kompetensen här i Sverige, inte minst offlinemjukvaran MotoBend, säger Urban Månsson, marknadsansvarig för Excellence Center på Motoman Robotics Europe AB.

Motoman Robotics utvecklar, tillverkar och säljer automationslösningar i hela Europa. En viktig del består i att integrera robotar och kringsystem med varandra. En annan central uppgift är att löpande anpassa systemen för lösningar som förändras i takt med den tekniska utvecklingen. Därmed finns behov av utvecklingskompetens och det är denna funktion kompetenscentret är tänkt att fylla.

– Kompetenscentret innebär en satsning på utveckling för betjäning av kantpressar och gäller såväl nya som efterhandsutrustade befintliga pressar. Den absoluta merparten av kantpressarna idag är manuella, säger Urban Månsson.

Motomans Excellence Center kommer alltså att hjälpa till att automatisera verksamheter som idag är helt manuella. Ofta finns utrymme att automatisera utan att byta hela maskinparken. Detta fungerar på de flesta kantpressar av modernare snitt.

– Det viktigaste resultatet är ökad produktivitet men till det kommer också att kvaliteten blir mycket bättre. Dessutom försvinner monotona och riskfyllda moment för produktionspersonalen som istället blir robotoperatörer, säger Urban Månsson.

Källa: Motoman

Om företaget
Motoman Robotics är idag världens största tillverkare av industrirobotar med mer än 200 000 robotar installerade i hela världen. Företaget ingår i den japanska koncernen Yaskawa Electric Corporation. Huvudkontoret för norra Europa ligger i Kalmar. Produktionsenheter finns i Sverige, Tyskland och Slovenien. Företaget har 210 anställda i Sverige och omsatte 2007 1,8 miljarder kronor per år. Globalt omsätter 7800 anställda 33 miljarder kronor. I Sverige finns produktionsenheter i Kalmar och Torsås. www.motoman.eu/se www.motovisual.com
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095