23948sdkhjf

Tibnor möter ökad efterfrågan på rostfri Duplex

Tibnor väljer nu att bredda sitt utbud av det höghållfasta materialet Duplex.
Efter att ha levererat Duplexa rostfria stål till flera större projekt inom bland annat petrokemi och byggindustrin väljer nu Tibnor att bredda sitt utbud av detta höghållfasta material.

– Även allt fler av våra kunder inom verkstadsindustrin upptäcker de ekonomiska och miljömässiga fördelarna med Duplex, konstaterar Bo Hallgren, försäljningschef rostfritt inom Marknad Sverige på Tibnor. Generellt ökar de mest på marknaden idag.

Rostfri Duplex förenar egenskaperna från de ferritiska och austenitiska stålen. Tack vare högt innehåll av krom (Cr) och kväve (N), och ofta också molybden (Mo), har dessa stål god korrosionsbeständighet och god svetsbarhet.

– På köpet får man ett lägre och stabilare legeringstillägg, fortsätter Bo Hallgren. Dessutom kan vikten hållas nere.

Duplex har tagits fram av Outokumpu Stainless AB. En av nyheterna som nu kompletterar Tibnors lagerutbud är DuProf, det vill säga T-, L- och U-formade profiler i rostfri Duplex. För övrigt består utbudet av kall- och varmvalsad plåt, skurna band, fixa format, rostfria rör, rördelar, stångstål samt armeringsjärn.

– Vi erbjuder även måttbeställda produkter och utför materialanpassning enligt kundernas behov och önskemål.

Källa: Tibnor

Om företaget
Tibnor säkrar materialförsörjningen av stål och metaller för verkstads-, process- och byggföretag i Norden, Polen och Baltikum. Vi är Nordens ledande leverantör samt en strategisk och långsiktig partner till industrin. Tillsammans med våra kunder och leverantörer utvecklar vi de bästa lösningarna för materialval, logistik och produktion.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.127