23948sdkhjf

Stena Stål inviger ny anläggning

Stena Stål har nyss invigt sin anläggning i Nybro och blir Sveriges största producent av skurna och bearbetade produkter.
Stena Stål invigde den 2 juni sin anläggning i Nybro och blir Sveriges största producent av skurna och bearbetade produkter.

– Vi vill skapa förutsättningar för att kunna öka produktionen när konjunkturen vänder. Vi satsar för att även i framtiden kunna vara en stark stålleverantör, säger Michael Arvidsson, vVD Stena Stål.

Med nybyggda lokaler om 3000 kvadratmeter i Nybro har Stena Stål möjlighet att fördubbla produktionskapaciteten i verkstaden till 25 000 ton per år. Tillsammans med anläggningen i Molkom har nu Stena Stål Sveriges största anläggning för figurskärning och CNC-bearbetning.

Samtidigt lokaliseras bolagets centrallager för grovplåt till Nybro.

– Det innebär att vi satsar och effektiviserar i Nybro. Här finns gedigen kompetens inom skärning och bearbetning sedan många år och vi är glada över att kunna investera för framtiden. Med pågående satsningar på fjärrvärme och industrispår rustar vi för framtiden, säger Michael Arvidsson.

Totalt har Stena Stål 95 anställda och 13 000 kvadratmeter verkstadsyta i Nybro



Bilden: 2 juni invigdes den nya skärlinjen på Stena Stål i Nybro genom att VD Jan-Erik Dahlin startade skärmaskinen med ett rejält fyrverkeri. Foto: Ann Esbjörnsson, Stena Stål

Hundra kunder och leverantörer och alla medarbetare på anläggningen lyssnade när Jan-Erik Dahlin, kommunalråd Markus Lund och koncernchef Anders Jansson talade;

- Det är roligt att gå på något så ovanligt som invigning i dessa tider. Småland är viktigt för Stena Metallkoncernen eftersom många av våra kunder finns i regionen. Jag är stolt över Stena Ståls arbete och är övertygad om att denna satsning kommer att lyckas, sa Anders Jansson.

- Kommunen har ställt upp på ett föredömligt sätt när det gäller byggandet av industrispåret. Det var en förutsättning för att vi skulle kunna investera i en utbyggnad, fortsatte Jan-Erik Dahlin.

Efter buffé och mingel i den nya fabrikslokalen gick besökarna en guidad tur genom verkstaden och fick även se det stora grovplåtslagret och järnvägsspåret som snart är färdigt.

Källa: Stena Stål

Om företaget
Stena Stål är en rikstäckande stålleverantör som tillgodoser höga krav på allt från lagerhållning, snabba leveranser och vidareförädlade stålprodukter, till specialistkompetenser och helhetslösningar. Stena Stål erbjuder ett brett sortiment av stålprodukter som balk, armering, rör, plåt, stångstål, rostfritt, verktygsstål, legerat konstruktionsstål, smide och gjutgods. Dessutom är vi ledande inom figurskärning och CNC-bearbetning. Stena Stål finns på ett tjugotal platser och är en del av Stena Metallkoncernen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079