23948sdkhjf

SenseAir etablerar sig i Kina

SenseAir AB, kompetenscentrum för infraröd gasmätning med huvudkontor i Delsby, öppnar ett säljkontor i Chengdu i centrala Kina i höst.
I Kina byggs många nya offentliga lokaler som skolor, sjukhus och shoppingcenter: Allt fler av SenseAirs kunder i Japan och Korea och även västerländska företag, har etablerat tillverkning i Kina. För att kunna stödja sina kunder på plats, utländska såväl som inhemska, har SenseAir beslutat att öppna ett säljkontor i Kina. Valet för etablering har fallit på staden Chengdu i centrala Kina.

"I Chengdu finns gott om tekniskt utbildad personal till rimliga kostnader", säger vd på SenseAir, Arvid Egeland. "Där blir vi bra behandlade av myndigheterna och det ligger centralt, inom ett par timmar med flyg når man alla större städer i Kina."

Personalen som anställs på Kina-kontoret ska anpassa sensorerna för marknaden, sälja dem lokalt samt stödja kunderna. SenseAir planerar inte att flytta ut tillverkning, den sker i Delsbo med svenska underleverantörer.

"Etableringen i Kina sker så sakteliga och i början kommer vi att enbart ha tekniker där samt marknadsfolk, säger Arvid Egeland. "Steg två kommer att innebära viss produktion."

Kontaktperson på SenseAir: Ingegerd Blomberg

Ingegerd.blomberg@senseair.se

CO2- sensorer från SenseAir® används bland annat till:
- behovsstyrd ventilation för ett hälsosamt inomhusklimat och minskad energianvändning
- personsäkerhet (larm och styrning)
- styrning och övervakning av förbränningsprocesser
- växtoptimering
- atmosfäriska mätningar
- medicinska applikationer (andningsövervakning)

Källa: Senseair

Om företaget
SenseAir AB är ett världsledande företag inom infraröd gasmätningsteknik SenseAir utvecklar och producerar infraröda koldioxidsensorer för högvolymsapplikationer. Sensorerna används bl a till att i energibesparande syfte samt för det personliga välbefinnandets skull, behovsstyra ventilation. Används även för inbyggnad i larmapplikationer av olika slag.


Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.064