23948sdkhjf

Semcon i nytt forskningsprojekt

Semcon ingår i ett projekt för att ta fram en ny el-arkitektur för fordon inom programmet Fordonsstrategisk Forskning och Innovation. I projektet deltar även bland andra Volvo PV.
Semcon ingår i ett projekt för att ta fram en ny el-arkitektur för fordon inom programmet Fordonsstrategisk Forskning och Innovation (FFI). Den nya el-arkitekturen byggs för att stödja teknik för aktiv säkerhet, datakommunikation, funktionssäkerhet, power management och för minskad miljöpåverkan.

Projektet pågår till och med 2012 och är en satsning där statliga Vinnova är huvudfinansiär.

Projektet genomförs av Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) Embedded control systems group, Chalmers Dependable Real-Time Systems Group samt Volvo Personvagnar tillsammans med tre utvecklingsbolag varav Semcon-bolaget EIS by Semcon är ett.

- Svensk fordonsindustri ligger i framkant inom el-arkitektur, säger Stig Ursing som kommer att hålla samman Semcons del i samarbetsprojektet "Dependable and flexible architechture 2020". Vår del i projektet är att ansvara för nya metoder, att utveckla ny teknik inom kommunikation, effektreducering och referensarkitektur. Då Semcon samtidigt är involverad i utveckling av en ny internationell standard, ISO26262 kommer även implementering av standarden i el-arkitekturen att ingå i projektet.

Målsättningen är att el-arkitekturen ska vara på marknaden 2020. Vid sidan om teknikforskningen skall EIS by Semcon, som även har stor erfarenhet av arkitekturdesign, anpassa arkitekturen så att tekniken kan industrialiseras till andra branscher.

Källa: Semcon

Om företaget
EIS by Semcon AB är helägt dotterbolag till Semcon som främst är verksam inom inbyggda system, där bolaget har stor erfarenhet och spetskompetens. EIS by Semcon är idag cirka 170 medarbetare och verkar primärt på den nordiska marknaden. Totalt inom hela Semcon-koncernen är vi cirka 350 personer inom området el-system, elektronik och mjukvara.

Semcon är ett globalt teknikutvecklingsföretag verksamt inom områdena produktutveckling och teknikinformation med specialistteam som möter våra kunders behov. Koncernen har verksamhet på fler än 40 orter över tre kontinenter med drygt 3 000 ingenjörer med lång och djup erfarenhet från många olika teknikintensiva branscher. Semcon omsatte 3,3 miljarder kronor under 2008 och Semconaktien är noterad på Nasdaq OMX Nordiska Börs Stockholm under symbolen SEMC.

FFI
Fordonsstrategisk forskning och innovation (FFI) är inriktat mot fordonsrelaterade forsknings-, innovations- och utvecklingsaktiviteter inom fordonselektronik, inbyggda system & mjukvara, fordonshydraulik, utvecklingsmetoder, material för effektivare fordon, fordonskoncept och andra närliggande områden med potential att stärka Sveriges och den svenska fordonsindustrins konkurrenskraft i ett globalt perspektiv
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109