23948sdkhjf

Toyota håller internationell premiär i Sverige

Toyota har valt att förlägga den internationella pressvisningen av den tredje generationens fullhybridbil Toyota Prius till Sverige. Det händer i juni.
Toyota valde just Stockholm som premiärort eftersom staden och dess omgivningar erbjuder både varierande körförhållanden och många vackra fotograferingsmiljöer.

Stockholm är också en av de städer i världen som har den största andelen fullhybridbilar i trafik . Bland annat är mer än var femte Taxi 020-bil en Toyota Prius.

Ytterligare en bidragande orsak är förstås också att EU-kommissionen har utsett Stockholm till Europas miljöhuvudstad 2010 , ett pris som staden fick för sitt arbete för ett miljövänligt stadsliv.

- Det är mycket hedrande för oss att premiärvisningen av en för miljön så viktig biltyp förläggs just till Stockholm. Det är ytterligare ett kvitto på att Stockholms långvariga och genomgående miljöarbete har burit frukt, säger Stockholms miljö- och trafikborgarråd Ulla Hamilton (M).

Den helt nya Toyota Prius är, i likhet med de tidigare generationer, en fullhybrid. Det innebär att den drivs av både el- och bensinmotor i kombination , och vid behov också kan köras kortare sträckor på enbart eldrift. Jämfört med den nuvarande, andra generationen är nya Prius något större med starkare motor, men ändå sänkt bränsleförbrukning.

Pressvisningen med provkörning av den nya generationen Toyota Prius äger rum mellan den 8 juni och 26 juni.

Källa: Toyota Sweden AB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078