23948sdkhjf

Duroc köper Hard and Special Steels

Duroc har har per 1 juni köpt Hard and Special Steels (HASS) som utför kallvalsning och klippning av plåt. Säljaren är SSAB Tunnplåt AB i Luleå.
Duroc har 1 juni tecknat avtal om att förvärva Hard and Special Steels (HASS) av SSAB Tunnplåt AB i Luleå.

Verksamheten utför kallvalsning och klippning av plåt och omsätter 50-60 Mkr. Samtliga 28 anställda erbjuds anställning i det nya bolaget.

- HASS passar väl in i Durocs affärsområde teknik/produktion, både kompetens- och marknadsmässigt men även geografiskt, förklarar Durocs koncernchef Erik Albinsson. Vi ser stora möjligheter att utveckla verksamheten tillsammans med våra befintliga bolag, framförallt med det vi har i Luleå.

- Vi ser förvärvet som en positiv möjlighet för Duroc att vidareutveckla affärerna. Duroc har stor erfarenhet av att driva bolag i den här storleksordningen, säger Bo Erik Pers, marknadschef vid SSAB Strip Products i Luleå.

- Inom HASS finns ett stort kunnande och ett starkt varumärke. Vi vill utveckla verksamheten genom att dels bredda produktutbudet samt dels öka bearbetningen av marknaden. Vi kommer även att genomföra investeringar för att ytterligare förbättra produktionskapaciteten och produktkvaliteten, säger Erik Albinsson.

Duroc förvärvar inkråmet i Hard and Special Steels innefattande maskininventarier, varulager och personal. Varumärket Lucoil ingår i rörelsen. Affären är villkorad av att en del av personalen accepterar anställning i det nya bolaget. Tillträde sker per den 15 juni.

Källa: Duroc

Om koncernen
Duroc-koncernen förvaltar och utvecklar industri- och industrihandelsföretag. Duroc omsätter ca 700 Mkr, har ca 270 medarbetare och är noterat på NASDAQ OMX Stockholm.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125