23948sdkhjf

Pressade skivor för gradning

Norton lanserar ett nytt sortiment pressade skivor för gradning och slutbearbetning. De nya skivorna uppges ge upp till fördubblat antal bearbetade detaljer per skiva.
Nortons nya pressade skivor, som har beteckningen Beartex Vortex, är tillverkade av polernylon och används för påfrestande gradning, slutbearbetning, borttagning av sliprepor, gradning av gängor, stansade hål, diskbänkar, tankar mm.

Tack vare ett patenterat slipmedel i kombination med en helt ny tillverkningsmetod ger Beartex Vortex upp till dubbla avverkningen jämfört med konventionella pressade skivor.

Den aggressiva bearbetningen och ett nytt avancerat bindemedel ger ökad livslängd med upp till fördubblat antal bearbetade detaljer per skiva med bibehållen ytfinhet enligt tillverkaren.

De nya skivorna finns i diameter 50 mm - 150 mm avsedda för användning i raka maskiner samt i form av kvickrondeller med snabbfäste i 75 mm diameter. Skivorna har jämn och konstant avverkning och ger högre kvalitet på de bearbetade detaljerna utan smetning eller besvärande lukt.

Den stora livslängden ger mindre avbrottstid för skivbyten som i kombination med den snabbare bearbetningen ger effektivare gradning och högre produktivitet. Beartex Vortex-skivorna har mycket bra formhållfasthet och kan användas på de flesta former, profiler och konturer. De är också formbara för att kunna följa den bearbetade detaljens profil.

Källa: Saint-Gobain Abrasives AB
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.127