23948sdkhjf

Skoda ökar produktionstakten

Som en följd av ökad efterfrågan på småbilar i hela Europa ökar Skoda nu produktionstakten av Fabia.
Skoda Auto ökar produktion av Skoda Fabia från 1000 bilar per dag till 1200 bilar. Detta är en följa av en ökad efterfrågan av småbilar i hela Europa.

Skrotningspremien i flertalet länder i Europa är den stora anledningen till att Skoda Auto måste skruva upp produktionstakten av Skoda Fabia.

Idag tillverkar Skoda Auto 1000 Fabia per dag och för att möta en ökad efterfrågan skall ytterligare 200 bilar per dag produceras.

På årsbasis räknar Skoda Auto att öka den totala produktionen med ytterligare 50 000 nya Skoda Fabia. Fram till sista april 2009 har 64 878 Skoda Fabia rullat ut från fabriken i Mlada Boleslav, Tjeckien.

Den största försäljningsökningen har skett på den tyska marknaden - totalt har 15 430 fler bilar sålts de första fyra månaderna jämfört med 2008. Skoda har nästan fördubblat sin totala försäljning i Tyskland jämfört med föregående år fram till april.

"Detta är en åtgärd vi måste göra för att möta den stora efterfrågan och för att korta ner leveranstider för väntande kunder. Vi kommer även att göra logistiska förändringar för att få ut Skoda Fabia till väntande kunder säger Fred Kappler försäljnings- och marknadschef på Skoda Auto".

"Även i Sverige hoppas vi på en skrotningspremie för att få samma positiva försäljningseffekt som i Tyskland säger Rainer Jonsson märkeschef på Skoda Sverige. Skoda Fabia har under ett par år varit Sveriges mest sålda småbil och efterfrågan är konstant fortsätter Rainer Jonsson".

Källa: Skoda Auto Sverige AB

Om företaget
Fabrikerna i Tjeckien och sex andra länder producerade sammanlagt 674 530 bilar under 2008. Företaget tillverkar för närvarande sina bilar i Tjeckien, Ukraina, Kazakstan, Ryssland, Bosnien-Hercegovina, Indien och Kina. Med över 27 000 människor anställda över hela världen så planerar det dynamiskt växande märket att fortsätta öka sin försäljningsvolym.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11