23948sdkhjf

Nytt center för stålteknologi

SKF har undertecknat ett femårskontrakt med Cambridge University för att etablera SKF University Technology Centre on Steels vid universitet.
SKF har undertecknat ett femårskontrakt med Cambridgeuniversitetets institution för materialvetenskap och metallurgi för att etablera SKF University Technology Centre on Steels vid universitet.

Kontraktet är på fem år och kommer att bana vägen för forskning, efter SKFs direktiv, om stål och värmebehandling förknippad med avancerade lagerteknologier.

Dr. Alan Begg, chef för SKF Group Technology, kommenterar: ”Det ska bli ett stort nöje att samarbeta med Cambridgeuniversitetet inom detta för SKF strategiskt viktiga område. Universitet är välkänt för sin expertis och attraherar därför också de främsta specialisterna inom materialegenskaper och metallurgi. Samarbetet kommer att stärka SKFs aktiviteter inom stål och värmebehandling - SKFs absolut viktigaste teknologier även för framtiden.”

Syftet med samarbetet är att snabbt främja SKFs kunskap om lagerstålets materialegenskaper vilket kommer att leda till en rad nya och förbättrade produkter.

SKF kommer att identifiera och välja ut ett antal forskningsområden inom stålteknologi som Cambridgeuniversitet kommer att fördjupa sig i och leda till förbättrad förståelse av

1. hur man styr stålets mikrostruktur och utnyttjar denna kunskap för att förbättra lagrets egenskaper

2. hur modifikationer av stålets sammansättning kan göra det möjligt att möta komplicerade driftkrav

3. hur man förutser prestandan i relation till valet av stål och värmebehandling.

Den som leder teamet vid Cambridge är professor Harry Bhadeshia, en erkänd världsexpert inom fysisk stål och dess materialegenskaper och vars tidigare arbete har resulterat i ett antal nya stålsammansättningar.

Dr. Alan Begg: ”Jag har känt Harry Bhadeshia länge och beundrar hans arbete enormt. Det är förträffligt att få tillfället att samarbeta med honom i det här programmet”.

Cambridgeuniversitet ser samarbetet som ett utmärkt tillfälle att erbjuda sina forskare utmanande, långsiktiga, projekt som kommer att utveckla och överföra teknologier från laboratorierna till industriprodukter och inbyggnader på ett sätt som är givande för dem själva, SKF och industrin.

Källa: Aktiebolaget SKF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11