23948sdkhjf

På söndag gäller det för Saab

Tre intressenter är med i denna veckas köpsförhandlingar om Saab Automobile. På söndag bör det endast finnas en kvar – biltillverkarens framtida ägare.
Nu närmar sig avslutningen på köpsförhandlingarna om Saab Automobile.

I början på april sade sig Saab ha 27 intressenter. Dessa sållades ut till 20 potentiella köpare som skrev på ett sekretessavtal. Tio av dessa fick komma på studiebesök i Trollhättan.

Denna veckan finns tre potentiella köpare kvar runt förhandlingsbordet. Enligt källor ska dessa tre vara amerikanska Renco Group (investmentbolag), svenska Koenigsegg med norsk kapitaluppbackning samt en kinesisk biltillverkare.

Enligt samma källor finns Fiat inte med på Saab Automobiles lista över möjliga köpare. Här är Saab oense med GM och den svenska regeringen som båda har Fiat med i framtidsplanerna. GM vill har mest möjligt i kontanter och vill slippa framtida skyldigheter. Den svenska regeringens förhandlare, Jöran Hägglund, har uttalat till GöteborgsPosten att ”Fiat hade mycket intessanta planer för Saab”.

På söndag bör det endast finnas en köpare kvar till Saab Automobile. Samtidigt väntas en rekonstruktion av ägaren General Motors komma innan veckan slut.

Källa: GP.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109