23948sdkhjf

Ny VD på Areva NP Uddcomb

VDn på kärnkraftsbolaget med verksamhet i Helsingborg och Karlskrona har slutat med omedelbar verkan.
Areva NP Uddcomb har verksamhet i Helsingborg och Karlskrona och är ett helägt dotterbolag till fransk-tyska Areva.

VD Agneta Nestenborg har haft jobbet som VD i 1,5 år men har nu slutat med omedelbar verkan.

Agneta Nestenborg berättar för Helsingborgs Dagblad att hon inte var överens med styrelsen och att det då inte finns förutsättningar att fortsätta.

Tvistfrågan gäller vinstmålen för bolaget, som har haft en långsiktig affärsutvecklingsplan. Men nu önskar styrelsen en brantare vinstkurva.

Agneta Nestenborg har ännu inga planer om vad hon ska göra. Hon har ett förflutet som produktionschef på Barsebäcksverket och inom Eon Kärnkraft. - Sommaren blir lång och sedan får vi se, säger hon.

Vice VD Thomas Lundahl har tagit över VD-jobbet på Areva NP Uddcomb tills vidare.

Källa: Helsingborgs Dagblad

Om företaget
AREVA NP Uddcomb AB erbjuder tekniska lösningar för att öka prestanda, tillgänglighet och säkerhet i kundernas anläggningar. Våra uppdrag varierar från mindre enskilda tjänster till stora projekt som spänner över flera år, inom Sverige och internationellt. Våra kompetenser finns inom projektering, analys, beräkning, konstruktion och svetsteknik. Vi verkar huvudsakligen inom det processtekniska och mekaniska området, där vi erbjuder tjänster i form av total-åtaganden eller som enskilda uppdrag. Vi strävar efter ett strategiskt samarbete med våra nyckelkunder. Vår verksamhet kännetecknas av spetskompetens, hög leveranssäkerhet och kostnadseffektiva lösningar.
AREVA NP Uddcomb AB är organiserat i tre affärsområden och två teknikområden. Företaget har ca 160 anställda i Karlskrona och Helsingborg. AREVA NP Uddcomb AB är ett helägt dotterbolag till världens ledande kärnkraftsföretag AREVA NP, ett AREVA- och Siemens-bolag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109