23948sdkhjf

Ramavtal värt 400 miljoner kronor

ABB tecknar ramavtal värt 400 miljoner kronor avseende transformatorstationer i Norge.
ABB har tecknat ett ramavtal med Statnett om att leverera stationsautomation och skydds- och reservsystem för en rad transformatorstationer.

Avtalet löper över fyra år med option på ytterligare två år. Avtalet avser befintliga och nya kopplings- och transformatorstationer på alla spänningsnivåer. Arbetet som ramavtalet innebär kommer att utföras av ABB i Norge tillsammans med ABB i Västerås.

”Inom ABB:s kraftverksamhet är Statnett en av våra viktigaste kunder och vi tolkar det nya ramavtalet som att de är nöjda med våra produkter och lösningar samt det arbete vi utför”, säger Trond Halberg Olsen, kundansvarig för Statnett inom ABB.

Modern teknik kombinerat med lång erfarenhet gör att ABB kan leverera beprövade och tillförlitliga lösningar på kraftmarknaden och bidra till stabilitet i kraftförsörjningen världen över.

”ABB:s innovativa teknik förbättrar prestanda och tillförlitlighet i kraftsystem världen över och vi är mycket stolta över att Statnett valt ABB för att öka tillförlitligheten i kraftnätet”, säger Hans Holmström, systemområdeschef för ABB-enheten Substations.

Det nya ramavtalet ska bidra till en stabil och säker drift av Statnetts transformatorstationer och täcka kundens behov av driftsupport, service, underhåll, modifieringar, uppgraderingar och reservdelar i samband med ABB:s leveranser.

”Avtalet bygger på ett långvarigt samarbete och förtroende parterna emellan och vi hoppas att detta avtal ska stärka detta samarbete genom lönsamma, tillförlitliga och tekniskt fördelaktiga lösningar. Vi ser fram emot att påbörja leveranserna”, säger Halberg Olsen.

Källa: ABB Sverige
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125