23948sdkhjf

SKF i Salt Lake City

SKF äger nu till 100 procent SKF Polyseal Inc i Salt Lake City, Utah. Därmed har man nu foten inne på den amerikanska marknaden för tätningar till hydraulik och pneumatik.
I april 2006 förvärvade SKF 51% av aktierna i Macrotech Polyseal Inc.

Enligt avtalet skulle SKF förvärva de återstående 49% av aktierna inom tre år, vilket nu är genomfört. Som en följd förväntas

SKFs kassaflöde påverkas med 25 miljoner US-dollar under andra kvartalet 2009.

Företaget med kontor i Salt Lake City i Utah, heter idag SKF Polyseal Inc . och erbjuder tätningslösningar för ett brett spektrum av branscher.
2008 var antalet anställda 373 och omsättningen 39 miljoner US-dollar.

Dan E. Reed, VD för SKF Sealing Solutions, SKF USA Inc., säger: "Genom detta förvärv, har SKF fått en ledande position på den nordamerikanska marknaden för tätningar för fluidkraftteknik (hydraulik och pneumatik).

Källa: Aktiebolaget SKF

Om företaget
SKF är en av världens ledande leverantörer inom områdena lager, tätningar, mekatronik, service och smörjsystem. SKFs serviceerbjudande innehåller tjänster såsom teknisk support, underhållsservice, teknisk rådgivning och utbildning. SKF är representerat i fler än 130 länder och har återförsäljare på cirka 15 000 platser världen över. Koncernens omsättning 2008 var 63 361 miljoner kronor. Antalet anställda var 44 799.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125