23948sdkhjf

Holmgrens Plast investerar för framtiden

Gnosjöföretaget Holmgrens Plast AB i har i dagarna driftsatt sin senaste nyinvestering – en automatiseringsanläggning till 4 miljoner kronor.
Holmgrens Plast AB har i dagarna driftsatt sin senaste nyinvestering – en helautomatisk monterings- och kontrollanläggning för montage av luckor till Säkringslastbrytare åt ABB.

Maskinen monterar plåt- och plastdetaljer till en komplett enhet, kvalitetskontrollerar och lasermärker den färdiga detaljen.

Maskinanläggningen är helt unik och framtagen av Animex efter Holmgrens kravspecifikation.
Anläggningen kommer till en början att köras under dagskift, och med en operatör som bemanning ersätter den manuellt arbete motsvarande 3 årsarbetare.

Fabrikschef Kenneth Klint berättar att företaget genom denna investering höjer kvalitén på de produkter som produceras samtidigt som man får en mer konkurrenskraftig kostnadsbild. Dessutom kommer man att kunna erbjuda sina kunder lasermärkning av detaljer i den nya anläggningen som en separat tjänst.

Holmgrens Plast fortsätter med denna investering sin satsning på att erbjuda sina kunder hela systemlösningar för sina behov av komponenter och detaljer i teknisk formplast.

- Vi ser att vårt koncept – att erbjuda kunden en kompetent samarbets-partner från idé till färdig produkt är lyckosamt och efterfrågat, säger VD, Stefan Holmgren. Det är detta som gör att vi fortsätter att investera trots den rådande lågkonjunkturen.



Om företaget
Holmgrens Plasts inriktning är legoproduktion av både stora och små formsprutade plastdetaljer samt gjutning och formning av polyuretan och härdplaster. Våra produktionsförutsättningar är en modern och effektiv maskinpark som bygger på stor kunskap om plast, plastproduktion och logistik. Vi vill vara en nära samarbetspartner till våra kunder. Det innebär bland annat att vi skall kunna vara en aktiv resurs även i det tidiga konstruktionsstadiet. Vi fokuserar på att alltid kunna erbjuda rätt kvalitet, i rätt tid, till rätt pris. Vår specialitet är att leverans av kompletta komponenter direkt till slutkund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.112