23948sdkhjf

Ny svensk elbil utvecklas i Uppsala

En ny svensk elbil är under utveckling i Uppsala. Bakom projektet står Electroengine och Prevas.
Electroengine är ett Uppsalabaserat företag som gett Prevas förmånen och möjligheten att vara med i utvecklingen av en elbil.

Elbilen utvecklas i Uppsala där det bl.a. finns spetskompetens inom batteriteknik, på Ångströmlaboratoriet, och en bra infrastruktur för att utveckla nya företag i form av Uppsala Innovation Center (UIC). Prevas har ett tätt och nära samarbeta med UIC som teknisk partner för att utveckla nya företag i Uppsala.

- Jag är mycket nöjd med vårt samarbete med Prevas. De har tillfört kompetens, innovativkraft och varit lyhörda i vår utveckling av en hållbar fordonslösning baserad på elkraft, säger Thomas Bergfjord CEO Electroengine AB.

- I 25 år har Prevas levererat hållbara lösningar som hjälper kunder att öka lönsamheten. För att på bästa sätt kunna hjälpa våra kunder satsar vi på långsiktiga kundrelationer där djup insikt i kundens verksamhet ingår. Vi är mycket glada och stolta över det förtroende vi fått från Electroengine, säger Anders Malmby, chef Produktutveckling Sverige på Prevas.

Prevas verksamhet inom produktutveckling bedrivs i flera olika centers of excellence, expertcentra, som fokuserar på olika kundgrupper och branscher. Denna fokusering gör att Prevas kan möta växande branschunika behov. Generellt ökar kraven på kortare utvecklingstid, kvalitet, design och uppkopplingsmöjligheter.

Källa: Prevas

Om Prevas
Prevas etablerades 1985 och är idag ledande i Norden inom inbyggda system och industriell IT. Vi är huvudleverantör och innovativ utvecklingspartner till de ledande företagen i Sverige inom branscher som life science, telekom, fordon, försvar, energi samt verkstadsindustrin. Kännetecknande för Prevas lösningar är innovation, kvalitetssäkring och leveranssäkerhet. Vårt nordiska designhus består av nära 550 medarbetare och vi har kontor i Sverige, Danmark och Norge. Prevas är börsnoterade sedan 1998, NASDAQ OMX Nordiska Börs Stockholm. Se även www.prevas.se .

Om Electroengine
Vi arbetar med nästa generations innovationer och lösningar för eldrivna fordon. Inom kort kan du på www.electroengine.se ta del av mer utförlig information om vår verksamhet och de möjligheter som vi skapar för företag och människor med intresse för framtidens ledande elfordonsteknologi.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.422