23948sdkhjf

Scania väl rustat

- Scania kommer att stå väl rustat när marknaden vänder uppåt, säger bolagets vd och koncernchef Leif Östling efter avtalet med Metall om införande av fyradagarsvecka för 12 000 anställda.
Scania har idag tecknat avtal med Metall- och tjänstemannaorganisationerna om införande av fyradagarsvecka inom den svenska verksamheten från och med juni.

- Jag välkomnar våra medarbetares beslut att ställa upp för företaget i dessa svåra tider. Viljan att göra personliga uppoffringar visar på stort stöd för företagets strategi att hantera den mycket kraftiga minskningen av efterfrågan utan ytterligare personalneddragningar. Scania kommer att stå väl rustat när marknaden vänder uppåt, säger bolagets vd och koncernchef Leif Östling.

Fyradagarsveckan införs i juni och omfattar Scanias medarbetare och chefer inom produktion, forskning och utveckling samt administration och centrala staber inom verksamheten i Sverige - totalt cirka 6 000 tjänstemän och 6 000 verkstadsanställda.

Avtalet gäller under sex månader med avbrott för semestern. Scania förbinder sig att inte lägga något varsel under avtalstiden. Detaljer om avtalet framgår av bifogad pdf-fil.

Fyradagarsvecka är en viktig del i Scanias strategi för att behålla kompetensen i företaget trots mycket kraftig minskad efterfrågan.

Scania har redan tidigare infört olika former av arbetstidsförkortning för drygt 2 000 anställda i bland annat Nederländerna, Frankrike och Tyskland.

Källa: Scania

Om företaget
Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten utgörs av produkter och tjänster inom service och finansiering, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 35 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2008 uppgick faktureringen till 89 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 8,9 miljarder kronor.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.098