23948sdkhjf

SÖTa elbilar på väg

SÖT är ett kommunalt projekt som informerar om samtliga elbilar som finns på den svenska och norska maknaden. Här kan du se det totala utbudet av elbilar och laddhybridbilar.
SÖT – ett samspel mellan Sundsvall, Östersund och Trondheim är ett projekt som genom samarbete inom infrastruktur och hållbara kommunikationer, kunskap och kompetens samt kultur- och upplevelsenäring syftar till att stärka SÖT-kommunerna och bidra till utveckling i regionen. Projektet pågår under perioden 2008 - 2011.

Saklig, marknadsneutral och så fullständig information som möjligt om tillgången på elbilar och laddhybridbilar är viktiga teman i arbetet inom den del av projektet som avser infrastruktur och hållbara kommunikationer.
Som ett led i detta arbete presenterar SÖT-kommunerna samt Jämtkraft, Sundsvall Energi, Trondheim Energi och Trønder Energi Elbil- och laddhybridguide 2009. Den ger en översikt över de flesta märken och modeller som finns på den globala marknaden våren 2009, och modeller som förväntas bli tillgängliga under senare delen av året. Här kan du hitta både bilpriser, räckvidd på fullt batteri, laddtider, information om säkerhet, typ av batteriteknologi, guide till vidare läsning och mycket annat.

Marnello

Marnello



Målet med denna guide är att den ska kunna fungera som ett uppslagsverk för kommuner, privata och offentliga verksamheter och privatpersoner som överväger att skaffa sig el- eller laddhybridbilar, eller som bara vill informera sig mer om utbudet.

Denna andra upplaga är kompletterad och reviderad jämfört med den första, som kom i januari 2009. Här finns nu en tydlig indelning i olika fordonstyper och information om vilka bilar som är tillgängliga på den norska och svenska marknaden, inklusive kontaktinformation. Dessutom har flera tillverkare av elbils-kit tillkommit.

Vi har aldrig sett en så omfattande guide som denna, särskilt efter den uppdatering och komplettering som skett i april 2009. Likafullt är guiden inte komplett. Vi värdesätter därför all information om fel och brister i guiden, liksom information om märken och modeller som saknas.

Se alla bilarna här.

Källa: SÖT

Melex

Melex




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.104