23948sdkhjf

Försäljningsrekord och expansion hos BSR

Växjöföretaget BSR konverterar fordon till alternativa bränslen och säljer trimningssatser till ledande biltillverkare. Här har man inte märkt av krisen och nu satsar företaget på att expandera i både USA och Växjö.
President Obamas stimulanspaket för ren energi kan innebära att det lossnar i USA, en av BSR:s tuffaste exportmarknader.

Växjöbaserade BSR tror på möjligheterna att expandera i USA. Exportchef Magnus Skeppstedt berättar att det är ett långsiktigt arbete och inte något som sker över en natt. Det tar tid att hitta partners, köpare och distributörer, förklarar han.

BSR hoppas bli en ledande aktör i USA inom deras segment. Företaget har miljöförbättrande produkter i världsklass i form av ett konverteringssystem som används för att bygga om bensindrivna motorer till flexi-fueldrift.
En positiv faktor är att allt fler nya amerikanska bilmodeller har samma motorer som bilarna i Europa.

BSR har inte känt av någon lågkonjunktur, tvärt emot slog de försäljningsrekord i mars och lokalerna på 1 800 m2 i Norremark har blivit för trånga. Företaget går med planer på att bygga ut och förhandlar därför med Växjö kommun om köp av mer mark.

Källa: Smålandsposten

Om företaget
BSR Svenska AB är ett högteknologiskt företag och marknadsledande inom området optimering av bilmotorer för prestanda och miljö. BSR erbjuder professionell trimning med den av BSR utvecklade trimteknologin PPC Tuning System.

Vi har hög kompetens och erfarenhet i programmering, motor- och emissionsteknik och har sedan 1991 utfört optimering av styrprogram för bilmotorer. Komplett testutrustning och egen utvecklade program för emulering och optimering gör oss till marknadsledare. Vi har egen produktutveckling främst till Volvo, Saab, VAG, Ford och Opel. BSR utvecklar även fullflödes avgassystem och satser med sportluftfilter och Opti Flow. Vi har flera uppdrag från biltillverkare och bilimportörer.

Vårt miljöengagemang är stort och genom aktiv forskning genomför vi projekt för konvertering av fordon till alternativa bränslen. BSR har sedan 1997 arbetat aktivt för att genomföra förbättringar i lagstiftningen, bl.a genom sin roll som remissinstans för lagförslaget "Avgasrening 2000". Detta har resulterat i att en lagstiftning och ett certifieringsystem för konvertering av fordon för alternativa drivmedel träder i kraft 1 juli 2008.
BSR har flera projekt med miljöanknytning, bl.a. i ett EU-projekt (BEST) via Stockholms Miljöförvaltning för konvertering av bilar till etanol.

BSR har utsetts till "Superföretag" 2005 och 2006 av tidningen veckans Affärer samt som Cleant Tech företag av tidningen Dagens Miljö.Under 2008 har BSR även av Växjö Kommun och föreningen Företagarna fått utmärkelsen "Årets Företagare" samt att Rolf Linde och Malte Sandberg erhållit Svenska Bilsportförbundets första Miljöpris. BSRs produkter distribueras genom ett stort återförsäljarnät i många länder.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141