23948sdkhjf

Kom och se Porsche Panamera rulla av bandet

Produktionen av nya Porsche Panamera har inletts i fabriken i Leipzig, och produktionen är öppen för besökare som kan få en gratis rundvisning.
Produktionen av nya Porsche Panamera har inletts i fabriken i Leipzig. Samtidigt öppnas fabriken åter för besökare. Panamera presenterades för första gången inför publik på bilsalongen i Shanghai den 19 april.

Lanseringen av den nya bilen börjar i september i Europa.

Porsche tillverkar sin fyrsitsiga Gran Turismo på samma tillverkningslina som företagets framgångsrika sportiga SUV, Cayenne. Därför har fabriken i Leipzig utvidgats med 22 000 kvadratmeter de senaste två åren. Det moderna tillverkningskonceptet har ytterligare förfinats under byggtiden.

På grund av konstruktionsarbetet har fabriken inte kunnat ta emot besökare för visning av tillverkningen under de senaste åtta månaderna. Från och med nu är dock besökare välkomna att följa produktionen på nära håll och se de första Panamera rulla av tillverkningsbandet.

Turen som tar cirka två timmar är gratis. Läs mer och boka här .

Källa: Porsche Sverigee

Om företaget
Porsche är en av världens mest framgångsrika sportbilstillverkare med modellserierna 911, Boxster, Cayman och Cayenne. År 2008 tillverkades nära 100 000 Porsche varav 366 registrerades i Sverige. Porsches största marknader är USA och Tyskland. I Sverige säljs nya Porsche genom Porsche Center som finns i Borås, Göteborg, Helsingborg, Karlstad och Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125