23948sdkhjf

Högt till löntaket hos Callo Sintermetall

Nässjöföretaget Callo Sintermetall vågar gå i bräschn i lönebildningen. På det familjeägda verkstadsföretaget prioriterar man individualitet och produktivitet.
Callo Sintermetall i Nässjö är ett familjeägt verkstadsföretag med omkring 30 anställda. VD Andreas Krona har under lång tid utvecklat ett starkt individualiserat lönesystem, och fördelen med detta är ökad produktivitet.

Andreas Krona berättar att anställda som har ambition och vill vara med och skapa framgång för företaget bör tjäna så bra att de kan leva de liv som de vill leva. Medarbetarna hos Callo Sintermetall ska kunna ta sig upp i lön genom att skapa mer affärer för företaget vid egen ansträngning.

Lönerna baseras på, förutom utbildning, ambition, att man inte ger upp, att man är noggrann och resultatinriktad. Dessutom värderas mjuka kompetenser så som bl.a. samarbetsförmåga.

Andreas Krona tycker att kompetensutveckling hos alla anställda alltid är viktigt, men ännu mer betydningfullt under en lågkonjunktur. – Det är självklart att ett lönesystem som premierar kompetensutveckling och ambition gör att medarbetarna blir mer benägna att utveckla sig, säger han.

Källa: Svenskt Näringsliv


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11