23948sdkhjf

Robotpremiär i Hannover

KUKA ställer sig i rampljuset i Hannover och visar fram tre nya palleteringsrobotar.
KUKA utvecklar med stor framgång individuella automationslösningar som skräddarsys för specifika kundkrav och robotarna från KUKA är mycket populära inom trä- och möbelindustrin. Den sydtyska robottillverkaren ställer sig nu för första gången i rampljuset på LIGNA-mässan och använder denna internationella plattform för att presentera sina helt nya palleteringsspecialister KR 300 PA, KR 470 PA och KR 700 PA. De nya robotarna har en hel uppsättning optimerade palleteringsapplikationer som inte bara passar trä- och möbelindustrin, utan även en lång rad andra industrisektorer. Genom att låta världspremiären för de nya palleteringsrobotarna äga rum på LIGNA-mässan visar KUKA Roboter hur viktig träindustrin är för företaget.

Mångsidiga palleteringsrobotar
I och med att KUKA lanserar de tre nya robotarna på marknaden får företaget en produktportfölj som sannolikt innehåller världens bredaste sortiment av palleteringsrobotar. Dessa robotar kännetecknas av extremt korta cykeltider och stor räckvidd och kan användas för att förverkliga praktiskt taget alla kundspecifika palleteringslösningar för nyttolaster på mellan 40 och 1 300kg.
Det finns ingen annan lagerläggningsrobot som klår KUKA:s palleteringsrobotar
KR 1300 "titan" PA är den stora stjärnan i serien med en nyttolast på hela 1 300 kg. Även de tyngsta föremålen hanteras och palleteras lika enkelt som elegant. Den här tungviktaren är storebror till KR1000 "titan", världens första robot med en lyftkapacitet på 1 000kg.

Högre, snabbare, längre
Med sitt starka nätverk av systempartners kan KUKA Roboter erbjuda övertygande lösningar som uppfyller alla krav när det gäller hanteringsvolymer och effektiv palletering. Alla palleteringsrobotar från KUKA har stor räckvidd och möjliggör därmed stora staplingshöjder samtidigt som de allra största gripverktyg kan användas. Korta cykeltider och inbyggt styrsystem ser dessutom till att robotarna är mycket kostnadseffektiva.

Bayerska delikatesser i Hannover
Vid KUKA-montern på LIGNA-mässan får besökarna tillfälle att se hur KUKA-robotarna förenar Bayersk tradition med hypermodern teknik. Och en sak kan vi avslöja redan nu: KUKA-robotarna kommer att visa att de kan så mycket mer än att bara ha roligt!

LIGNA-mässa är öppen 18-22 maj.

Källa: KUKA

Om företaget
KUKA förser marknaden med flexibla, robotbaserade system för automation inom bil-, flyg- solenergi- och tillverkningsindustrin och har sin kärnkompetens inom utveckling, tillverkning och försäljning av industrirobotar, styrsystem, mjukvara och linjära enheter. KUKA NORDIC AB i Göteborg är ett svenskt dotterbolag till KUKA Systems GmbH och KUKA Roboter GmbH som båda ligger i Augsburg, Tyskland. Tillsammans har bolagen mer än 6 000 anställda världen över. 2008 uppgick KUKA Systems omsättning till 837 miljoner euro, KUKA Roboters omsättning var 474 miljoner euro.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125