23948sdkhjf

Saab kan bli tyskt, kinesiskt eller italienskt

De tre parter som har lämnat in bud på Saab Automibile uppges komma från Tyskland, Kina och Italien.
Enligt GT på nätet är de tre kvarvarande intressenterna som har gett bud på Saab Automobile: Geely från Kina, Fiat från Italien samt en tysk affärsbank.

Geel är redo att ta över Saab med det samma, men detta väcker motstånd hos GM-chefen Fritz Henderson. Enligt en källa inom GM vill han vill inte sälja till den kinesiska biltillverkaren eftersom han är rädd för konkurrens.

Alla tre budgivare uppges backa upp Saabs affärsplan som bland annat går ut på att tillverkningen av den nya 9-5 flyttas till Trollhättan.

Bland de intressenter som inte fick vara med och ge bud på Saab finns norska staten, svenska Koenigsegg och den kanadensiska bildelstillverkaren Magna.

Samtidigt har GM-chefen Fritz Henderson sagt i en intervju i natt att ett alternativ kan vara att varje lands GM-avdelning går i konkurs. Han sade också att en konkurs i samband med president Obamas utvärdering av GMs framtid ”är mer trolig i dag än tidigare”. Utvärderingen sker den 31 maj.

Men Saab Automobiles konkursförvaltare Guy Lofalk är fortfarande positiv och tror på ett första avtal med en köpare till Saab i början av juni.

Källa: GT.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125