23948sdkhjf

Storinvestering hos Kihlbergs Härdindustri

På Norra Älvstranden i Göteborg ligger en av Sveriges ledande härdverkstäder för härdning och värmebehandling av såväl små som riktigt stora stålämnen - och här har företaget nyss gjort en storinvestering.
År 1987 köpte Kihlbergs Stål AB , Göteborg GÖTAVERKENS härdverkstad som senare ändrade namn till Kihlbergs Härdindustri. För att förbättra miljön har omfattande investeringar gjorts de senaste åren i ett flertal nya härdugnar, bläster- samt tvättanläggningar och nu även med en ny vakuumugn.

För närvarande investeras i och byggs en av Sveriges största vakuum-ugnar för vakuum-härdning av verktyg och andra former av stålämnen.

Vakuumhärdning är en relativt ny miljövänlig härdprocess för härdning av verktygsstål, snabbstål och ett stort antal höglegerade stål.

Klenare dimensioner av låglegerade stål kan även vakuumhärdas.

Den nya ugnen , som beräknas vara i drift under juni, har följande kapacitet:
Höjd 900 – bredd 900 – maxlängd 1500 mm.

Sedan tidigare har Kihlbergs Härdindustri en av Sveriges största nitrerugnar (max mått Ø 1500 x 2500 mm) och en GLÖDGNINGSUGN (max Ø 2500 x 2500 x 1500 mm) samt en modern universalugn för bl a sätthärdning, seghärdning samt karbonitrering.

Källa: Kihlberg Härdindustri

Om företaget
Kihlbergs Härdindustri AB är en liten flexibel härdverkstad i Göteborg med stora möjligheter. Vi har lång efarenhet av härdning, härdverkstaden startades 1916 som en del av Götaverkens varv. Vi utför det mesta inom härdning, alltid med snabba och säkra leveranstider. Vår specialitet är nitrerhärdning, sätthärdning och avspänningsglödgning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.111