23948sdkhjf

200 miljoners investering i Oxelösund

SSAB investerar i en ny huv och filteranläggning till koksverket i Oxelösund – en investering på runt 200 miljoner kronor.
SSAB investerar cirka 200 MSEK i en ny huv och filteranläggning till koksverket i Oxelösund. Detta innebär avsevärt minskade utsläpp av stoft och kommer att förbättra miljön för närboende i Oxelösund.

- För oss inom SSAB är det viktigt att vi genom detta kan fortsätta vårt arbete för en bättre miljö. Vi arbetar ständigt med att förbättra vår produktion och att utveckla produkter som innebär miljöfördelar för våra kunder och samhället, säger Karl Gustav Ramström, divisionschef för SSAB Plate.

I koksverket omvandlas kol till koks och gas genom upphettning i ett batteri av täta ugnar. När en ugn i koksbatterierna töms på koks till släckvagnen släpps rökgas och stoft ut i luften. I och med att en ny huv byggs, vilken följer med vagnen till släcktornet, fångas stoft upp med ett system som skickar det till ett nybyggt filter. Stoftet filtreras i filteranläggningen och återförs sedan till koksprocessen.

Arbetet med att installera huven och filteranläggningen i koksverket kommer att påbörjas direkt och beräknas vara färdigt för att tas i bruk under slutet av 2010.

SSAB initierade investeringen i samband med miljötillståndsansökan 2006 och är en förutsättning för att SSAB ska uppfylla sitt miljötillstånd.

Källa: SSAB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.156