23948sdkhjf

Indutrade håller ångan uppe

Indutrade som levererar bland annat pumpar och verkstadsutrustning har bibehållit sin försäljning trots lågkonjunkturen. VD Johnny Alvarsson ser ingen vändning i sikte, men säger att företaget går starkt.
Indutrade visar bebehållen försäljning trots krisen. Vinst och marginal försvagades, men försäljningen under årets första kvartal backade bara en procent jämfört med samma period förra året.

VD Johnny Alvarsson berättar att 28 procent av omsättningen går till energirelaterad verksamhet, och där är tillväxten fortsatt stark. Dessutom är efterfrågan på Indutrades största produktgrupp, ventiler och filter, stort sett oberoende av konjunkturläget.

Den starkaste sektorn är energisektorn med kunder som Siemens gasturbiner och General Electric.

Den svagaste sektorn är tunga fordon med kunder som Volvo och Scania. Här har efterfrågan gått ner med omkring 50 procent.

Johnny Alvarsson

Johnny Alvarsson

Johnny Alvarsson tycker att det är för tidigt att tala om att man nu har nått botten. Indutradekoncernen, som består av ett hundratal mindre komponentbolag, har därför trappat ned på expansionsplanerna. Man kommer att ta fram förvärvsplanerna igen när konjunkturläget och marknaden har stabiliserats.

Källa: Indutrade





Läs hela kvartalsrapporten här.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.127