23948sdkhjf

Semcon tar fordonsorder värd 50 miljoner

En tysk fordonsleverantör har valt Semcon som utvecklingspartner i förstudien för en ny konceptbil. Det sammanlagda ordervärdet under 2009 uppgår till cirka 50 Mkr.
En tysk fordonsleverantör har valt Semcon som utvecklingspartner i förstudien för en ny konceptbil. Det sammanlagda ordervärdet under 2009 uppgår till cirka 50 Mkr och projektet pågår året ut i en första fas.

Utvecklingen ligger i absolut framkant när det gäller en rad tekniska lösningar med en mycket tuff kravspecifikation avseende bränsleförbrukning och CO2 utsläpp. Här nyttjas såväl Semcons samlade erfarenhet inom komplett nybilsutveckling som kompetens inom design, konstruktion, elektronik och material.

- Detta projekt är ytterligare ett steg i vårt långa samarbete med kunden. Det är glädjande att vi i dessa tider som präglas av lågkonjunktur och stor osäkerhet på marknaden, tagit hem en order där vår spetskompetens varit avgörande, säger Stefan Ohlsson, affärsområdeschef Semcon Automotive R&D. Det visar att vi har ett attraktivt erbjudande och rätt kompetens samt att vår satsning på den internationella marknaden fortsätter att ge resultat även i dessa tuffa tider.

Källa: Semcon

Om företaget
Semcon är ett globalt teknikutvecklingsföretag med verksamhet på 40 orter över tre kontinenter. Koncernen är verksam inom områdena produktutveckling och teknik­information och är organiserad i tre affärsområden – Automotive R&D, Design & Development och Informatic. Vi är en teknisk utvecklingspartner som verkar på en marknad i förändring, där den snabba tekniska utvecklingen ställer höga krav på kompetens och flexibilitet. Vi fokuserar på utvecklingsintensiva branscher och erbjuder tjänster inom produktutveckling och teknikinformation.Koncernen har cirka 3 000 medarbetare och omsatte 3,3 miljarder kronor 2008. Semcons aktie är noterad på OMX Nordic Exchange Stockholm under namnet SEMC.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.127