23948sdkhjf

Gammalt vindkraftverk går amok

Ett gammalt Vestas-vindkraftverk har gått amok i Kalifornien. En motorväg är avspärrad eftersom trafikanter kan bli träffade av nedstörtande fragment.
På söndagen var amerikanska polisen tvungna att spärra av en bit motorväg i Kalifornien. Orsaken var ett gammalt Vestas-vindkraftverk som var ute ur kontroll.

Bromssystemen sviktade under kraftig vind och vindkraftverket kan inte stoppas så länge vinden håller i sig. Men om vinden får en vinge att stöta emot tornet så kan vindkraftverket bryta ihop.

På söndagen valde polisen därför att stänga igen en bit av Highway 58. Det blåser fortfarande kraftigt i området och motorvägen förblir därför stängd intill vinden lägger sig eller vindkraftverket bryter ihop under belastningen.

Vindkraftverket tillhör bolaget AES och står omkring 500 meter från motorvägen, och det finns en risk att lösa fragment kan flyga iväg och träffa trafikanterna. Tills vidare har endast avskärmningen som finns över växellådan störtat ned, rapporterar den lokala tidningen Tehachapi News.

Källa: Ingeniøren (DK)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.111