23948sdkhjf

Gnosjöföretaget vill växa men hindras av personalbrist

De har funnits i över 60 år och har lång erfarenhet av plåtbearbetning.
Gnosjö laserstans skulle kunna växa men hindras av brist på personal. Det rapporterar Värnamo Nyheter.

Företaget har funnits i över 60 år och har lång erfarenhet av plåtbearbetning. De levererar till alla typer av branscher där bearbetad plåt efterfrågas som el, telekom, ventilation, bygg, inredning och belysning.

Sedan 2013 har de varit inne i en mycket expansiv fas med företagsförvärv, ökad personalstyrka och uppdaterad maskinpark.

Vid den så kallade jobbmässan i Värnamo nyligen deltog bolaget för att försöka få tag i mer personal.

– Vår utveckling hålls tillbaka, vi behöver anställa, säger företagets vd Jens Petersson till tidningen.

De behöver bland annat fler svetsare. Den delen av produktionen går för halvfart som det ser ut just nu.

Men även andra i produktionen, som kantpressare och laseroperatör, kan få jobb hos dem. Liksom även cad/cam-kunnigt folk.

Gnosjö laserstans köpte för drygt tre år sedan närmaste grannen Lasercentrum. Två företag av ungefär samma storlek, räknat på antal anställda, blev därmed ett. Nu har de omkring 60 anställda och en omsättning på runt 112 miljoner kronor.

– Sammanslagningen gav vissa samordningsvinster, men vi behövde aldrig säga upp personal, säger vd Jens Petersson till tidningen.

– Det är bra drag på byggbranschen nu, vilket vi märker av. Ofta levererar vi till andra underleverantörer som finns här i regionen. Det är tacksamt att arbeta här med alla små verkstadsföretag, konstaterar Jens Petersson vidare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078