23948sdkhjf

Anrika Olofsfors i Nordmaling tecknar robotavtal med ABB

De tillhandahåller produkter med borlegerat stål som har extremt goda egenskaper.
Nordmalingföretaget Olofsfors har tecknat ett treårigt serviceavtal med ABB avseende robotar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Olofsfors är ett av Sveriges äldsta företag och grundades redan 1762. Bolaget tillhandahåller produkter med borlegerat stål med extrema egenskaper. Det används till band för skogs- och entreprenadmaskiner, hårdare och tuffare stål till skopor och vassare vägstål.

Olofsfors traditioner går tillbaka till tiden då Europa industrialiserades. I dag har bolaget helautomatiska produktionslinjer för tillverkning av vägstål och skopstål. De har moderna elektriska ugnar, pressar och svetsautomater. Olofsfors har också utrustning för varmformning, stansning, bockning och härdning.

Avtalet, som innehåller förebyggande underhåll, beredskap och tjänster, är ett viktigt steg mot den digitaliserade fabriken.

ABB:s robotserviceverksamhet har skräddarsytt ett servicepaket som ska förbättra prestanda, tillgänglighet och livslängd för Olofsfors drygt 30 robotar. I avtalet ingår bland annat livscykelanalyser, livscykelmanagement och uppgraderingstjänster som säkerställer att robotarna är utrustade med den senaste mjukvaran.

– Det här avtalet är framtiden. Vi börjar ha många robotar och måste gå från enklare underhåll till avancerad övervakning, säger Leif-Åke Holmlund, underhållschef på Olofsfors.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125