23948sdkhjf

Nederman positiva trots vikande försäljning

Nederman har framtiden för sig och flyttar ständigt fram sina positioner. Det var budskapet vid tisdagens årsstämma i Helsingborg, trots vikande försäljning under första kvartalet .
Aktieägarna hade anledning att vara belåtna vid Nedermans årsstämma i Helsingborg på tisdagen. 29 miljoner kronor blir aktieutdelningen som de ska dela på.

Men orosmoln finns också på årets himmel eftersom första kvartalet 2009 bjöd på vikande försäljning. Både rörelseresultatet och resultatet före skatt slutade på rött.

Sven Kristensson

Sven Kristensson

VD och koncernchef Sven Kristensson var oroad men ser ändå positivt på framtiden. Han tycker att situationen ser ljusare ut i dag än den gjorde för fyra månader sedan, men han uttalar samtidigt att han aldrig förr har varit med om en så oförutsägbar marknadsutveckling. Men Sven Kristensson räknar med att Nederman klarar krisen.

— Vi ska flytta fram våra positioner och växa mer än våra konkurrenter, säger han.

I februari lanserades ett besparingsprogram med personalminskningar och den åtgärden förväntas ge en positiv effekt på andra kvartalet. En annan ljuspunkt är den kinesiska marknaden där bolaget invigde en fabrik i Shanghai i somras, och här har orderingången nästan dubblats under första kvartalet.

Källa: Helsingborgs Dagblad

Delårsrapport januari – mars 2009

Besparingsprogram genomförda - positiva effekter redan kvartal 2

• Omsättningen under kvartalet var 295,3 Mkr (292,7), vilket justerat *) är en minskning med 14 %.

• Orderingången under kvartalet var 298,8 Mkr (288,3), vilket justerat *) är en minskning med 12 %.

• Rörelseresultatet för kvartalet var 0,4 Mkr (32,7).
Rörelsemarginalen för kvartalet uppgick till 0,1% (11,2).

• Resultat före skatt för kvartalet var – 1,7 Mkr (30,3).

• Nettoresultatet för kvartalet var – 2,2 Mkr (22,3).

• Resultat per aktie för kvartalet var - 0,19 kr (1,90).

*) Justerat för valutaeffekter och förvärv

Källa: Nederman

Om företaget
Nederman är världsledande inom damm-, rök- och avgasutsug, slang- och kabelrullar, arbetsplatsavskärmning och personlig skyddsutrustning. Med försäljning i mer än 50 länder och ett eget distributionsnätverk är Nederman branschens internationellt sett mest välkända märke. Nederman erbjuder praktiska och kostnadseffektiva produkter samt kompletta systemlösningar för ett brett spektrum av tillämpningar och branscher. Vi kan hjälpa dig att utforma en arbetsmiljö som är unikt anpassad efter dina behov, från installationer för en arbetsplats till avancerade systemlösningar. Nederman har huvudkontor i Helsingborg och är en global aktör inom produkter och system för arbetsmiljöer, och mer än 60 års erfarenhet har hjälpt gruppen att utveckla ett modernt och omfattande produktsortiment.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.127