23948sdkhjf

Siemens ökar fokus på Sverige

Siemens har samlat krafterna i organisationen för att satsa på bland annat vindkraft, och därmed en utbyggnad av distributions- och transmissionssystemen, och nu med kraftigare fokus på Sverige.
Siemens kraftsamlar för att möta den växande energimarknadens behov. Med en omfattande produktportfölj och en utökad serviceorganisation är Siemens beredd att gå i bräschen för energibranschens förnyelse de kommande åren.
För drygt ett år sedan omorganiserade Siemens och bildade de tre sektorerna Industry, Energy och Healthcare. Detta innebar att Siemens svenska energiverksamhet samlades i en organisation för att stärka Siemens erbjudande till marknaden.

"Den nya organisationen innebär ett kraftigare fokus på Sverige", säger Jan-Erik Rydén, chef för Siemens Energy Sector i Sverige som sysselsätter cirka 2600 personer. "Bland annat bygger vi nu ut vårt erbjudande av service och underhåll".

Elkraftproduktionen står inför utmaningen att tillgodose det ökade energibehovet på ett sätt som är hållbart ur ett klimatperspektiv.

"Det är en rad förändringar på gång där Siemens produktportfölj passar in", säger Jan-Erik Rydén. "Det planeras för en omfattande utbyggnad av förnybar elproduktion, främst vindkraft . Även inom kärnkraften ser vi en växande marknad. Det innebär i sin tur att distributions- och transmissionssystemen måste byggas ut för att klara den ökade produktionen".

"Siemens styrka är att vi är en komplett leverantör inom hela elkedjan, från produktion, via distribution och transmission, till konsumtion. Därtill har vi en stor serviceorganisation och åtar oss även drift och underhåll av levererade lösningar. Med all verksamhet inom energiområdet samlat i en organisation kan vi tydliggöra hela vårt erbjudande till marknaden."

Källa: Siemens

Bildkälla: Siemens. Jan-Erik Rydén är vd för Siemens Industrial Turbomachinery AB och chef för Energy Sector i Sverige.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11