23948sdkhjf

Intressenter på besök hos Saab

Flera intressenter har anmält sitt intresse för att ta över Saab Automobile vid ett besök i Trollhättan.
På fredagen fick Saab Automobile i Trollhättan besök av ett tiotal intressenter som valts ut bland de totalt 27 parter som anmält sitt intresse.

En av besökarna var den kinesiska biltillverkaren Geely, och vid besöket anmälde Geely sitt intresse för att överta Saab Automobile. Den kinesiska intressenten var hos Saab en hel dag och lyssand på en presentation, tittade på fabriken och provkörde bilar. Geely uppges också ha besökt Volvo PV i Torslanda.

Ett flertal nordamerikanska investeringsbolag var också på besök, liksom det svenska företaget Koenigsegg i sällskap med ett riskkapitalbolag.

Den svenska regeringen och GM ser störst möjlighet att göra affär med en av de nordamerikanska investeringsbolagen eftersom de är väldigt positiva och ser möjligheter att utveckla Saabs modellprogram.

Av de tio besökarna ska man utse fyra-fem intressenter som kan gå vidare och lämna in bud och avsiktsförklaring. Man hoppas kunna komma igång med förhandlingar med staten till den 20 maj då rekonstruktionsperioden är slut.

Källa: Dagensk Industri
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.143