23948sdkhjf

Goda tider i Bengtsfors

Coman i Bengtsfors är en fordonstillverkare som det går bra för. Orderböckerna är fulla och förfrågningarna är många.
Coman tillverkar bussar med låggolv och det finns det efterfrågan på. Under det senaste halvåret har företaget ökat personalstyrkan med fem personer.

Orderböckerna är fulla fram till semestern och företaget får många förfrågningar.

VD Klas Norrbohm berättar att många företag har gjort upphandlingar inom kollektivtrafiken på senare tid och det har en positiv effekt på Comans produktion.

- Vi får nya förfrågningar hela tiden och jag hoppas att vi kan ligga kvar på den här produktionsnivån även efter sommaren, säger Klas Norrbohm.

Källa: IF Metall

Om företaget
CoMan tillverkar specialfordon för persontransporter med tillgänglighet, flexibilitet och tillförlitlighet som gemensamma funktioner. Vi tillverkar även andra typer av specialfordon för olika typer transportbehov. CoMan bildades i januari 2006 som rekonstruktion och fortsättning av tidigare Omninovas produkter. Våra låggolvsbussar har tillverkats sedan 1999 och totalt har det levererats ca 350 fordon – ca 100 till Sverige, ca 100 till Japan och resterande till kunder i Frankrike, Danmark, Finland och Tyskland. Vidare tillverkas nu även färdtjänstfordon med alla förekommande installationer och inredningsarbeten.
Bolaget är placerat i Bengtsfors i Dalsland och disponerar ca 2000 m² fabriksyta.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096