23948sdkhjf

Underleverantör varslar 70 anställda

En krisdrabbad bilunderleverantör utanför Helsingborg varslar igen. Nästan hälften av personalstyrkan kan få lämna jobbet i denna varselvågen.
Konstruktionsbakelit i Örkelljunga utanför Helsingborg har drabbats hårt av krisen i fordonsindustrin, och nu tvingas de åter varsla medarbetare om uppsägning.

70 av 160 anställda har varslats om uppsägning i två delar. Den ena varseldelen berör 20 personer, främst tjänstemän.

Den andra varseldelen är ett säkerhetsvarsel på ytterligare 50 anställda.

Styrelseordförande och huvudägare Stefan Andersson berättar att nedgången i volymer fortsätter. Företaget har inlett förhandlingar om bättre betalningsvillkor och omförhandlar också kontrakt med vissa större kunder.

Förhandlingar med facket börjar i nästa vecka och om cirka tre veckors tid kommer varje enskild anställda att få besked.

Förutom de 160 anställda i Örkelljunga sysselsätter Konstruktionsbakelit omkring 40 personer i Litauen.

Källa: Helsingborgs Dagblad

Om företaget
Konstruktions-Bakelit grundades 1947 av Anders Månson. Redan från början sattes målen högt. Ambitionen var att leda utvecklingen inom plastindustrin snarare än att följa den. Så började det och så har det fortsatt. Att vi varit framgångsrika visar sig inte minst i vår kundlista som upptar ett stort antal välkända företag inom ett flertal branscher.Under senare år har vi arbetat aktivt för att skapa en nära relation till våra kunder. Kort sagt förändrat vår roll från leverantör till samarbetspartner. Denna förändring har gett oss stora framgångar bl.a inom fordonsindustrin med utveckling av tekniskt komplicerade detaljer och system åt bland andra SAAB och Volvo. Vi har våra produktionsanläggningar i Örkelljunga, i södra Sverige och i Kaunas, mitt i Litauen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.187