23948sdkhjf

LEAX undviker ytterligare varsel

LEAX Group AB, LEAX Mekaniska AB samt LEAX Falun AB kommer att använda sig av det avtal som Teknikarbetsgivarna och IF Metall tidigare tecknat. Avtalet innebär i stora drag att arbetstiden minskas med 20 procent och att lönerna reduceras med 15 procent.
Det centrala avtal som Teknikarbetsgivarna och IF Metall tidigare tecknat har öppnat för lokala överenskommelser mellan bolagen i koncernen som är leverantörer till fordonsindustrin och de lokala IF Metall fackklubbarna.

Avtalet innebär i stora drag:
- Minskad arbetstid med 20 %
- Reducerad lönekostnad med 15 %

- Konjunkturen har under det första kvartalet 2009 inte visat några tecken på förbättringar och alternativet hade varit att varsla då vi idag bedömer en uppgång tidigast under slutet av året, säger Roger Berggren Koncernchef LEAX Group . Det känns mycket bra att vi nu har nått lokala överenskommelser med IF Metall, vi har även sedan förra veckan också slutit individuella avtal med samtliga tjänstemän inom gruppen, fortsätter Berggren. Tillsammans med det utbildningsstöd vi fått från ESF borgar detta för att vi tillsammans med våra anställda kan gå stärkta ur den kris som för närvarande råder.

- Vi har idag inom LEAX Mekaniska träffat en överenskommelse om ett tillfälligt arbetstidsavtal med IF Metall, säger LEAX Mekaniskas VD Thomas Wikman. Vi har även nått individuella lösningar med tjänstemännen i bolaget motsvarande den med IF Metall. Samma uttalande kommer från Hans Jansson, VD på LEAX Falun .

Källa: LEAX Group AB









Om företaget
LEAX Group är en snabbväxande, privatägd, företagsgrupp med ursprung i Köping. Sedan början på 1990-talet har vi, genom förvärv och organisk tillväxt, vuxit med över 35% per år. Vi omsätter över en miljard kronor på årsbasis och är runt 450 anställda. Våra kunder finns främst inom tunga fordon, kraftindustri samt gruv- och anläggningsindustrin. Idag har vi fem fabriker i Sverige och två i Lettland, vilket gör att vi kan möta kundernas behov av både närhet och låga kostnader.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11