23948sdkhjf

ABB i Karlskrona storsatsar

ABB i Karlskrona storsatsar på Verkö, där bolaget har investerat en halv miljard i en ny tillverkningslinje.
Samtidigt som många företag tvingas varsla och säga upp folk så storsatsar ABB i Karlskrona. För att kunna konkurrera på världsmarknaden investerar bolaget en halv miljard kronor. Satsningen går till stor del till en ny tillverkningslinje på Verkö i Karlskrona – en tillverkningslinje som invigdes på onsdagen.

Per Haugland

Per Haugland

Per Haugland, chef på ABB Power Systems berättar att tillverkningslinjen är en av världens största i sitt slag, och att satsningen säkrar bolagets framtida konkurrenskraft.

Satsningen innebär dock inga nyanställningar.

Källa: SR Blekinge



Om företaget
Power Systems erbjuder nyckelfärdiga system och service för transmissions- och distributionsnät och till kraftanläggningar. Ställverk och automation av ställverk är viktiga delar, liksom FACTS (flexibla transmissionssystem med växelström), HVDC (högspänd likström) och system för att styra och övervaka nätverk. Inom generering erbjuder Power Systems instrumentering, kontroll och elektrifiering av kraftanläggningar. Divisionen är uppdelad i fyra affärsenheter – Grid Systems, Substations, Network Management och Power Generation.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094