23948sdkhjf

Nordisk Vindkrafts projekt i Håcksta invigs

Håcksta vindkraftsansläggning invigs idag torsdagen den 23 april. Anläggningen ska bidra med el till 4 500 hushåll.
Håcksta vindkraftsansläggning invigs idag torsdagen den 23 april.

Anläggningen, med fem vindkraftverk, har utvecklats, levererats och byggts nyckelfärdigt av Nordisk Vindkraft.

Håcksta vindkraftsanläggning, är Nordisk Vindkrafts andra projekt som står klart. Det började byggas i juni 2007 och har varit i drift sedan februari i år. Arbetet har gått enligt plan och anläggningen levererades av Nordisk Vindkraft till ägaren Umeå Energi i utsatt tid.

"-Det betyder mycket för Sveriges energiförsörjning att nu ytterligare en vindkraftsanläggning är i bruk. Vi är glada över att ha fått utveckla och leverera den anläggning som invigs idag", säger Anders Barne, vd för Nordisk Vindkraft.

Håckstas vindkraftsanläggning som varit i drift sedan februari kommer bidra med förnyelsebar energi som motsvarar el till 4500 hushåll per år. För ägaren, Umeå Energi, spelar anläggningen en viktig roll för deras långsiktiga satsning på hållbar energiproduktion.


Fakta om Håcksta vindkraftsanläggning
Håcksta vindkraftsanläggning, väster om Vårdkasberget, cirka 15 kilometer nordost om Hudiksvall, stod klart i slutet av 2008. Anläggningen byggdes och levererades av Nordisk Vindkraft.
Anläggningen ligger på ett så kallat klapperstensfält i gles tallskog invid havet. Platsen valdes då den ansågs vara tillräckligt bra för vindkraft, det finns få miljökonflikter och inte särskilt stora naturintressen. Byggnationen har gått bra och Nordisk Vindkraft levererade i tid till ägaren Umeå Energi som är mycket nöjda med anläggningen.

Källa: Nordisk Vindkraft AB

Om företaget
Nordisk Vindkraft är ett helägt dotterbolag till RES Ltd – Renewable Energy Systems Limited. RES Ltd startade 1981 och bygger anläggningar för elproduktion med vindkraft, biomassa, solenergi eller jordvärme över hela världen. RES Ltd-gruppen har installerat närmare 3000 MW vindkraft. RES Ltd-gruppen äger och driver vindkraftanläggningar med en installerad effekt på cirka 650 MW.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078