23948sdkhjf

Bombardier vinner REGINA-order från Transitio

Transitio utökar sin flotta av miljövänliga Bombardier REGINA. Tågen kommer att hyras av Värmlandstrafik AB. Till dags dato har sammanlagt över 100 REGINA-tåg sålts i de nordiska länderna.
REGINA-tågen valdes för hastighet, tillförlitlighet och låga driftskostnader.

Transitio utökar sin flotta av miljövänliga Bombardier REGINA. Tågen kommer att hyras av Värmlandstrafik AB. Till dags dato har sammanlagt över 100 REGINA-tåg sålts i de nordiska länderna.

De tåg som ordern omfattar kommer att utrustas för den nya europeiska signalsystemstandarden ERTMS (European Rail Traffic Management System) som gör tågtrafiken - och speciellt den gränsöverskridande trafiken - betydligt mer effektiv.

- Tack vare REGINA-tågens tillförlitlighet, flexibilitet och låga driftskostnader har vi kunnat skapa ett stark förtroende för vårt trafiksystem. Med de nya intercitytågen kommer vi att kunna möta passagerartillväxten med extremt bekväma tåg. Dessutom fortsätter vi att med dessa miljövänliga tåg utveckla hållbara transporter i regionen, säger Lars Bull, vd vid Värmlandstrafik AB.

- Den starka position vi har i Skandinavien har vi fått genom långvariga relationer med nyckelkunder som Transitio och Värmlandstrafik AB. Vi är glada att med våra Reginatåg ge våra kunder möjlighet att möta den tillströmning av passagerare som vi nu upplever, säger Stéphane Rambaud-Measson, president, Division Passengers, Bombardier Transportation.

Projektledning och utveckling kommer att ske i Västerås, där också MITRAC-systemet utvecklas och tillverkas. ERTMS-systemet utvecklas och tillverkas av Bombardier i Stockholm. Chassina tillverkas i Görlitz och boggierna i Siegen. Tågen slutmonteras i Bombardiers anläggning i tyska Hennigsdorf.

Bakgrund: Bombardier Regina
Bombardier REGINA introducerades 1999 och har sedan dess bidragit till järnvägens kraftiga passagerartillväxt. REGINA-tågen passar för flera typer av trafik: regional, interregional och intercitytrafik. Fordonen är flexibla och kan enkelt anpassas för att möta skiftande krav under fordonets livslängd. Regina-plattformen kan operera i hastigheter upp till 300 km/tim på vanliga spår.

Tågen är mycket pålitliga och har visat att de klarar av de hårda klimatförhållandena i de nordiska länderna. Trafiken med REGINA-tåg i Göteborg och Gävle visar på en enastående tillgänglighet med över 99 % av trafiken enligt tidtabell, tack vare tågens kvalitet och en effektiv serviceorganisation.

REGINA-tågen drivs av det innovativa driv- och styrsystemet BOMBARDIER MITRAC, som exempelvis tillämpar regenerativ bromsning som återmatar energi när tåget retarderar och på det sättet minskar den totala energiförbrukningen med upp till 20 % jämfört med tidigare generationers höghastighetståg. Tågen har också radialstyrande boggier som minskar spårkrafterna och därigenom också minskar slitaget på spåren.

Källa: Bombardier

Om Transitio
AB Transitio är ett offentligt ägt bolag vars syfte är att anskaffa och förvalta för tågtrafik för offentliga förvaltningar, främst regional trafik. Företagets ägargrupp omfattar större delen av all kollektivtrafik i Sverige. Syftet med samarbetet är att minimera kostnader för den kollektiva spårtrafiken.

Om Bombardier Transportation Sverige
Bombardier Transportation Sweden AB sysselsätter omkring 1 600 personer i Stockholm, Västerås, Hässleholm, Nässjö, Gävle och Göteborg. Bombardier Transportation är en komplett leverantör av järnvägslösningar, från leverans av tåg och signalsystem till full underhållsservice. Den svenska verksamheten inkluderar även design och produktion av driv- och kontrollsystem, system för fordonsintegration och signalsystem såväl som full underhållsservice för den globala järnvägsmarknaden.

Om Bombardier Transportation
Bombardier Transportation, med huvudkontor i Berlin, finns representerat i över 60 länder och har installerat mer än 100 000 järnvägsfordon världen över. Koncernen erbjuder en mycket bred produktportfölj och är en erkänd ledare för den globala järnvägssektorn.

Om Bombardier
Bombardier är världsledande på tillverkning av innovativa transportlösningar, från reguljärflygplan och affärsjetplan till järnvägsutrustning, -system och -tjänster. Bombardier Inc. är en global verksamhet med huvudkontor i Kanada. Intäkter för räkenskapsåret, som avslutades 31 januari 2009, var 19,7 miljarder USD. Bombardiers aktier handlas på Toronto Stock Exchange (BBD).


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08