23948sdkhjf

SwePart Verktyg får order från FerruForm

SwePart Verktyg har erhållit en order för konstruktion och tillverkning av klippverktyg. Ordern omfattar även ändring och anpassning av ett antal befintliga pressverktyg till Scanias helägda dotterbolag FerruForm i Luleå.
Uppdraget omfattar även gjutna stommar från specialgjuteriet Camito Technology Center och slutleveransen sker under sommaren från SwePart Verktyg.

"Ordern är hedrande och viktig för SwePart Verktyg i syfte att konsolidera ett långsiktigt samarbete med FerruForm samt Scania och det är med tillfredsställelse vi ser fram emot en fördjupad affärsrelation", säger Janni Dimovski, VD SwePart Verktyg.

Källa: Novacast

Om Ferruform
Ferruform AB är ett fristående helägt dotterbolag till Scania och ett högteknologiskt verkstadsföretag som tillverkar kvalitetsprodukter till fordonsindustrin sedan 1968. Kunder är Scania, Volvo, MAN och VBG. Ferruform är centrum för Scanias tillverkning av ramkomponenter i höghållfasta material. Dagligen sker just in time leveranser av bakaxlar, sidobalkar, tvärbalkar, stötfångare och andra ramkomponenter till Scanias chassimonteringar i Södertälje, Zwolle och Angers. Antal anställda är cirka 630. Anläggningen etablerades 1967, invigdes 1968, och är Luleås största verkstadsindustri.

NovaCast Technologies, noterat på OMX Nordiska börs (NCAS B), producerar och marknadsför förädlat gjutgods för framställning av verktyg till karosskomponenter samt programvaror för beredning, simulering och processkontroll, för effektivare produktionsprocesser för den globala fordonsindustrin och dess underleverantörer. Med Camitotekniken tillverkas gjutgods i ett stycke för framställning av verktyg för formning och pressning av fordonskarosser med en betydligt kortare ledtid än traditionella verktyg. Genom verktygstillverkaren SwePart besitter koncernen kompetens inom hela värdekedjan för framställning och försäljning av pressverktyg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.083