23948sdkhjf

KH Metallgjuteri brädar Kina och tar över stororder

Ibland vänder det. KH Metallgjuteri i Värnamo har, som alla andra, känt av lågkonjunkturen. Men efter att ett stort amerikanskt bolag valt att lägga över produktionen från Kina, till Sverige, ser det bättre ut. KH Metallgjuteri ökar sin omsättning med hela 25 procent och planerar att anställa mer personal.
Ordern på ca 1 miljon zinkhus till skruvdon om året är företagets största någonsin.
– Det här betyder väldigt mycket för oss. Det är skönt att veta att man har att göra. Vi kommer att öka omsättningen med 5–6 miljoner, anställa mer personal och börja med skiftgång igen, säger Kenneth Söderberg, vd på KH Metallgjuteri .

Upprinnelsen till affären var ett kundmöte i Chicago, där det kom fram att KH Metallgjuteri faktiskt var billigare än den kinesiska underleverantör som det amerikanska bolaget tidigare anlitat.

– Dessutom tror jag att vi stod ut kvalitetsmässigt. Vi är sedan tidigare underleverantörer till deras dotterbolag i Sverige och har aldrig missat leveranser eller haft några reklamationer från dem, berättar Söderberg.

Han medger att det kan kännas lite oroligt att ordern är så stor.

– De vet att vi blir väldigt beroende av dem. De kan bli tuffa i förhandlingarna, men det är vi beredda på.

KH Metallgjuteri måste satsa en hel del inför den nya affären. Bland annat ska produkter för flera hundra tusen läggas i lager för att kunna leverera snabbt vid behov.

– Det är spännande, men vi är ändå lugna. Vi känner produkten, har gjutit den i tolv år, och vet att vi levererar med kvalitet, avslutar Kenneth Söderberg.

Källa: Elmia Subcontractor

Om företaget
KH Metallgjuteri grundades 1994, då i hyrda lokaler. Idag har vi egna lokaler på 2000m² som vi delar med vårt systerbolag KS Surface . Vi är 7 anställda och omsätter 20 miljoner kronor. Du finner oss i Värnamo, ett stenkast från riksväg 27.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093