23948sdkhjf

Höganäs presenterar ny generation lödpulver

Höganäs AB introducerar ett nytt lödpulver, BrazeLet™ F300, för högtemperaturlödning av rostfria applikationer i extrema miljöer. Det är det första i en ny generation lödpulver och är järn-krombaserat.
BrazeLet™ F300 är ett mer kostnadseffektivt lödpulver än de nickelbaserade lödpulver som idag vanligen används.

BrazeLet™ F300 ger även en rad egenskapsfördelar. Lödpulvret har utmärkta flytegenskaper, vilket gör att det fyller fogarna och säkerställer läckagefria fogar. Korrosionsegenskaper och hållfastheten hos fogarna är i nivå med de bästa nickelbaserade loden vilket gör att applikationer för extrema miljöer är lämpliga att löda med BrazeLet™ F300. Dessutom liknar lödfogens sammansättning den för rostfritt stål, vilket gör applikationen mer homogen.

”Tack vare en unik patentansökt järn-kromlegering har vi lyckats skapa ett lödpulver som tillvaratar järnets positiva effekter, samtidigt som vi behåller de viktiga egenskaperna vad gäller korrosion och hållfasthet som man finner hos nickelbaserade lod”, säger Rose-Marie Yttergren, ansvarig för affärsområdet lödpulver på Höganäs AB.

BrazeLet™ F300 är utvecklat i nära samarbete med kunder för att säkerställa deras krav på lödegenskaper samt slutliga egenskaper på komponenten.

”Vi ser en stor potential i flera branscher, till exempel värmeväxlare för fordonsindustrin samt för industriellt bruk. Avgasreningssystem för dieselmotorer är en för oss intressant marknad, inte minst tack vare att kraven
på utsläppsrening kontinuerligt skärps, nu senast genom EU direktivet Euro 5 och i USA, US 07”, fortsätter Rose Marie Yttergren.

BrazeLet™ F300 finns tillgängligt för leverans på Höganäs AB:s samtliga marknader.

Källa: Höganäs

Om företaget
Höganäs AB är världens ledande tillverkare av järn- och metallpulver. Baserat på en stark vision om pulvrets möjligheter att förbättra effektivitet, resursförbrukning och miljöpåverkan inom en rad områden, har företaget utvecklat en djup applikationskompetens. I samarbete med kunderna kan Höganäs därmed bidra till att t ex skapa framtidens bilkomponenter och vitvaror samt vatten- och avgasrening. Företaget, som grundades 1797, hade under 2008 en omsättning på 6 103 mkr och är noterat på Nasdaq OMX Stockholms Mid Cap-listan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.173