23948sdkhjf

Haldex tar rekordorder

Haldex har fått en order från Volkswagen värd inte mindre än 4,5 miljarder kronor - det är den största enskilda affären i Haldexkoncernens historia. Tillverkningen kommer att ske i Landskrona.
Den nya ordern är den enskilt största ordern i Haldexkoncernens historia. Den avser en utökning av det existerande programmet för Volkswagen.

Volkswagen har valt Haldex som leverantör av fyrhjulsdriftssystem till sin nya modulära plattform som ska börja tillverkas 2012 . Systemet är Generation V av Haldex fyrhjulsdriftskoppling. Den femte generationen är utvecklad för att möta framtida marknadskrav beträffande vikt, kostnad och bränsleförbrukning.

Den nya affären kommer successivt att ersätta de existerande plattformarna från och med 2012, men också bli tillämpliga för andra plattformar och modeller i Volkswagens produktprogram. Det utökade plattformskonceptet innebär en dubblering av dagens volymer när det fått fullt genomslag. Värdet på ordern uppgår till cirka 4,5 miljarder kronor över en sjuårsperiod.

"Det är en framgång för Haldex att Volkswagen med sina planer på ett utökat erbjudande av fyrhjulsdrift har Haldex som förstahandsval av långsiktig partner”, säger Joakim Olsson, koncernchef och VD för Haldex. ”Ordern från Volkswagen måste ses mot bakgrund av Haldex ledarskap när det gäller funktionalitet, prestanda och konkurrenskraft för fyrhjulsdriftssystem, som svarar upp mot allt starkare efterfrågetrender när det gäller säkerhet, låg energikonsumtion och kostnader”.

Den nya affären är den enskilt största i Haldexkoncernens historia:
”Haldex Traction Systems får efter elva år på marknaden ännu en gång bevis för sin innovativa förmåga och sitt ledarskap på Europamarknaden”, säger Ulf Ahlén, chef för Haldex Traction Systems Division. ”Denna order skapar grunden för en stabil tillväxt för Traction Systems Division fram till 2018”.

Fyrhjulsdriftssystemet kommer att tillverkas och levereras från Haldex anläggning i Landskrona.
Haldex levererar egenutvecklade och avancerade system och lösningar för fyrhjulsdrift till flera av de stora biltillverkarna, som Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Bugatti och Lamborghini, Volvo, Ford Motor Company, Land Rover och General Motors.

Källa: Haldex
Om företaget
Haldex med huvudkontor i Stockholm, tillhandahåller egenutvecklade och innovativa lösningar till den globala fordonsindustrin. Huvudinriktningen är produkter relaterade till fordonsdynamik, säkerhet och miljö. Haldex är noterat på Nasdaq OMX Stockholmsbörsen och hade 2008 en omsättning på nästan 8,5 miljarder kronor. Antalet medarbetare uppgår till ca 5 000 personer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141